Maalauksesta — Esseitä ja keskusteluja

Hannula, Mika
Nimeke: Maalauksesta — Esseitä ja keskusteluja
Tekijät: Hannula, Mika (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789525654806
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 20,00 € (18,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 176
Tuoteryhmät: Kuvataide
Muut aiheet
Kirjastoluokka: 74 MAALAUSTAIDE. PIIRUSTUSTAIDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taidefilosofia, taideteokset, taiteellinen työ, työprosessit, taidekäsitykset, tulkinta, reseptio, kuvataiteilijat, keskustelu
Maalauksesta - esseitä ja keskusteluja on refleksiivistä ajattelua maalauksesta lähtökohtanaan ajatus, että oleminen maalauksen kanssa on yksi tapa olla maailmassa. Ei ehkä keskeisin tai helpoin tapa, mutta onnistuessaan erinomaisen palkitseva.

Monissa liemissä koeteltu nykytaiteen moniottelija ja asiantuntija Mika Hannula, tutkija, kriitikko, kuraattori, yhdistää ajatuksensa taiteesta konkreettisiin teoslähtöisiin keskusteluihin viiden sukupolvensa keskeisimmän taidemaalarin kanssa; mukana ovat Jukka Korkeila, Elina Merenmies, Anna Retulainen, Janne Räisänen ja Anna Tuori.

Dialogit kahdesta kullekin taiteilijalle tärkeästä teoksesta vievät teosten syntyyn, tekotapoihin, tekemisen periaatteisiin, sisältöjen syvyyssuuntiin. Niiden kanssa vuorottelevat esseet käytännöistä, kerronnallisuudesta, kehollisuudesta ja tilallisuudesta hahmottavat käsitteellisiä välineitä, joita väittelyn alituisessa ristiaallokossa kaivataan ja tarvitaan.

Kirja haastaa ajattelemaan ja ymmärtämään nykytaidetta keskustellen, osallistuen, mukaan heittäytyen.


Suosittelemme myös