Alvar Aalto — Mittapuuna luonto

Knapas, Rainer; Simons, Tom; Helander, Vilhelm; Isohauta, Teija; Knapas, Rainer; Mårtelius, Johan; Simons, Tom
Nimeke: Alvar Aalto — Mittapuuna luonto
Tekijät: Knapas, Rainer (Toimittaja)
Simons, Tom (Toimittaja)
Helander, Vilhelm (Kirjoittaja)
Isohauta, Teija (Kirjoittaja)
Knapas, Rainer (Kirjoittaja)
Mårtelius, Johan (Kirjoittaja)
Simons, Tom (Kirjoittaja)
Snellman, Tomi (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527226698
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.12.2022
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 155
Tuoteryhmät: Arkkitehtuuri
Kirjastoluokka: 72 ARKKITEHTUURI
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: arkkitehtuuri, maisema-arkkitehtuuri, puutarhataide, arkkitehdit, estetiikka, maisema, luonto, puutarhat
Avainsanat: Alvar Aalto, arkkitehtuuri, luonto
Luonnon yhteys arkkitehtuuriin on arkkitehti Alvar Aallon suunnittelutyön kiinnostavimpia piirteitä. Aalto yhdisti taitavasti maiseman osaksi suunniteltua ympäristöä ja rakensi luonnolle mahdollisuuden kasvaa osaksi arkkitehtuuria:
”Kaikki minkä kotoiseen maaperään liitämme, on tehtävä niin, ettei se pilaa vain päinvastoin jalostaa ennen 'puhdasta luontoa' ollutta maisemaamme.”

Kirja esittelee ensi kertaa kattavasti Aallon tuotantoa puutarhataiteen ja maisema-arkkitehtuurin kannalta. Suunnittelutyöhönsä ja näkemyksiinsä hän sai vaikutteita niin Suomen luonnosta kuin Välimeren maiden kulttuurimaisemista, antiikin maailmasta tai Japanin puutarhoista. Hänen asenteensa on yleispätevä ja edelleen ajankohtainen:

”Valkoinen pöytä opetti minulle, että luontoa kohtaan täytyy osoittaa hienovaraisuutta, että elämä täytyy vaalia - mutta ei teknisin keinoin.”

Kirjassa eritellään muun muassa Aino ja Alvar Aallon oman talon, Villa Mairean, Säynätsalon kunnantalon, Muuratsalon koetalon sekä Maison Carren puutarhataiteellisia ja maisema-arkkitehtonisia taustatekijöitä. Teoksen kirjoittajat ovat Aalto-asiantuntijoita Suomesta ja Ruotsista.


Suosittelemme myös