Alvar Aalto — Naturen som måttstock

Simons, Tom; Knapas, Rainer; Helander, Vilhelm; Mårtelius, Johan; Isohauta, Teija
Nimeke: Alvar Aalto — Naturen som måttstock
Tekijät: Simons, Tom (Kirjoittaja)
Knapas, Rainer (Kirjoittaja)
Helander, Vilhelm (Kirjoittaja)
Mårtelius, Johan (Kirjoittaja)
Isohauta, Teija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527441183
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 31.10.2022
Ilmestymispäivä: 31.10.2022
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: ruotsi
Sivumäärä: 192
Tuoteryhmät: Arkkitehtuuri
Tulossa
Kirjastoluokka: 72 ARKKITEHTUURI
Luonnon yhteys arkkitehtuuriin on arkkitehti Alvar Aallon suunnittelutyön kiinnostavimpia piirteitä. Aalto yhdisti taitavasti maiseman osaksi suunniteltua ympäristöä ja rakensi luonnolle mahdollisuuden kasvaa osaksi arkkitehtuuria: ”Kaikki minkä kotoiseen maaperään liitämme, on tehtävä niin, ettei se pilaa vain päinvastoin jalostaa ennen 'puhdasta luontoa' ollutta maisemaamme.”

Kirja esittelee ensi kertaa kattavasti Aallon tuotantoa puutarhataiteen ja maisema-arkkitehtuurin kannalta. Suunnittelutyöhönsä ja näkemyksiinsä hän sai vaikutteita niin Suomen luonnosta kuin Välimeren maiden kulttuurimaisemista, antiikin maailmasta tai Japanin puutarhoista. Hänen asenteensa on yleispätevä ja edelleen ajankohtainen: ”Valkoinen pöytä opetti minulle, että luontoa kohtaan täytyy osoittaa hienovaraisuutta, että elämä täytyy vaalia - mutta ei teknisin keinoin.”

Kirjassa eritellään muun muassa Aino ja Alvar Aallon oman talon, Villa Mairean, Säynätsalon kunnantalon, Muuratsalon koetalon sekä Maison Carren puutarhataiteellisia ja maisema-arkkitehtonisia taustatekijöitä. Teoksen kirjoittajat ovat Aalto-asiantuntijoita Suomesta ja Ruotsista.


Suosittelemme myös