Arkkitehtuurin romantikko — Jugendarkkitehti Gustaf Estlander

Okkonen, Eero
Nimeke: Arkkitehtuurin romantikko — Jugendarkkitehti Gustaf Estlander
Tekijät: Okkonen, Eero (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527441534
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 30.9.2024
Ilmestymispäivä: 30.9.2024
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 168
Tuoteryhmät: Arkkitehtuuri
Tulossa
Kirjastoluokka: 72 ARKKITEHTUURI
Avainsanat: arkkitehtuuri, arkkitehtuurin historia, arkkitehdit, asuinrakennukset
Gustaf Estlander (1876-1930) oli 1900-luvun ensimmäisten vuosien ahkerin asuinkerrostalojen arkkitehti Suomessa. Hänen suunnittelemansa rakennukset kertovat aikansa kansallisista ja kansainvälisistä tyylivirtauksista, ja hänen piirtämänsä lukuisat linnaromantiikkaa huokuvat talot ovat muovanneet Helsingin kaupunki-ilmettä ja mielikuvaa koko suomalaisesta jugendarkkitehtuurista.

Estlander vaikutti Helsingin kehitykseen myös perustamalla asunto-osakeyhtiöitä ja piirtämällä sekä rakennuttamalla asuinkerrostaloja laajasti eri kansankerroksille. Nuoruudessaan pikaluistelijanakin kunnostautunut Estlander lopetti arkkitehdin uransa vain 40-vuotiaana. Hän ryhtyi päätoimiseksi purjevenesuunnittelijaksi ja kehittyi sillä alalla kansainväliksi mestariksi.

Estlanderin arkkitehtuuri on jäänyt vähälle huomiolle, vaikka lähes kaikki hänen suunnittelemansa rakennukset ovat säilyneet. Estlander on jäänyt syrjään myös tutkimuksesta, sillä hän ei osallistunut teoreettiseen keskusteluun tai suunnittelut merkittäviä julkisia rakennuksia.

Arkkitehti ja tutkija Eero Okkosen teos tarjoaa kokonaisesityksen Gustaf Estlanderin monipuolisesta arkkitehtuurista ja Helsingin kasvusta kerrostalojen kaupungiksi.


Suosittelemme myös