Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Genesis — Ahmed Al-Nawas & Minna Henriksson : Arvojen kamppailu – A Battle of Values

Al-Nawas, Ahmed; Al-Nawas, Ahmed; Henriksson, Minna; Henriksson, Minna; Pope, James; Sivonen, Pauli; Sivonen, Pauli; Waenerberg, Annika
Nimeke: Genesis — Ahmed Al-Nawas & Minna Henriksson : Arvojen kamppailu – A Battle of Values
Tekijät: Al-Nawas, Ahmed (Kirjoittaja)
Al-Nawas, Ahmed (Toimittaja)
Henriksson, Minna (Kirjoittaja)
Henriksson, Minna (Toimittaja)
Pope, James (Kirjoittaja)
Sivonen, Pauli (Kirjoittaja)
Sivonen, Pauli (Toimittaja)
Waenerberg, Annika (Kirjoittaja)
Kudel, Silja (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527441459
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 7.7.2023
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: englanti, suomi
Sivumäärä: 94
Tuoteryhmät: Kuvataide
Muut aiheet
Etusivu
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
Avainsanat: taide, nykytaide, Serlachius-museot, Minna Henriksson, Ahmed Al-Nawas, Serlachius-yhtiöt
Genesis - Arvojen kamppailu laajentaa ja taustoittaa taiteilija-kuraattori Ahmed Al-Nawasin (s. 1980) ja kuvataiteilija Minna Henrikssonin (s. 1976) näyttelyä, joka on esillä Serlachius-museo Gustafissa Mäntässä vuoden 2023 ajan. Al-Nawas ja Henriksson ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2015 alkaen tarkastellen kriittisesti historiaa ja politisoiden sitä taiteen keinoin, ja heidän teoksissaan on usein käsityö vahvasti mukana.

Al-Nawasin ja Henrikssonin artikkeli avaa näyttelyn keskeistä aihetta, vaihtoehtoista kuvausta Serlachius-yhtiön perustamisesta. Siinä tehtaan ja Mäntän syntymä on pikemminkin kollektiivinen prosessi kuin yhden miehen saavutus, ja tehtaan johdon ohella myös työntekijät osallistuvat siihen järjestäytymällä ja käyttämällä joukkovoimaa sekä työtaisteluita vaatimustensa täyttämiseksi.

James Pope tarkastelee artikkelissaan yhdysvaltalaisten teollisuusjohtajien käytänteitä työläisten passivoimiseen ja työläisten heidän toimintaansa kohdistamaa vastarintaa.

Annika Waenerbergin artikkelissa taidehistorian ja ympäristöhistorian vuoropuhelu valottaa kansallis-taiteellisten ihanteiden ja teollis-taloudellisen todellisuuden suhdetta 1800-luvun ja 1900-luvun alkupuolen ristiriitaisessa maisemakuvassa.


Suosittelemme myös