Katse Helsinkiin — Volker von Boninin valokuvia

Hytönen, Yki
Nimeke: Katse Helsinkiin — Volker von Boninin valokuvia
Tekijät: Bonin, Holger von (Valokuvaaja, tekijä)
Hytönen, Yki (Kirjoittaja)
Harju, Jari (Esipuheen kirjoittaja)
Bonin, Holger von (Esipuheen kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527441572
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 26.9.2023
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 215
Tuoteryhmät: Kuvataide
Muut aiheet
Etusivu
Uutuudet
Kirjastoluokka: 75.7 Valokuvaus. Valokuvataide
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: valokuvaajat, henkilövalokuvaus, maisemavalokuvaus, aiheet, kaupungit, valokuvailmaisu, kaupunkihistoria, henkilöhistoria
Avainsanat: valokuvaus, valokuvataide, historia, Helsingin historia
Volker von Bonin (1924-2006) oli taidokas Helsingin kuvaaja, jonka valokuvat tunnetaan nykyisin paljon paremmin kuin itse henkilö. Syntyjään saksalainen von Bonin asettui pysyvästi Suomeen 1950-luvulla saatuaan paikan valokuvaajana painotalo Tilgmann Oy:llä. Töiden ohessa hän tallensi Helsinkiä ja sen ihmisiä. Muutaman vuosikymmenen aikana syntyi tuhansia valokuvia ja parikymmentä valokuvakirjaa Suomesta ja sen pääkaupungista.

Von Bonin lähti koulusta armeijaan ja toisen maailmansodan taisteluihin. Kuvaajan oppinsa hän sai palattuaan sotavankeudesta Venäjältä raunioituneeseen Saksaan. Tuleva Helsingin tallentaja omaksui humanistisen valokuvauksen lähtökohdat, mikä näkyi hänen valokuvissaan. Von Bonin saavutti aikanaan valokuvakirjoillaan mainetta Helsingin ja koko Suomen kuvaajana. Tähän kirjaan on koottu valikoima hänen Helsingin kaupunginmuseon kokoelmissa olevista, jo ikonisiksi muodostuneista Helsinki-kuvista, mutta myös joukosta vähemmän tunnettuja Volker von Boninin valokuvia.


Suosittelemme myös