Lauri Eriksson — Sumunhimmeä maisema : Polaroideja lähiluonnosta

Eriksson, Lauri; Lukkarinen, Ville
Nimeke: Lauri Eriksson — Sumunhimmeä maisema : Polaroideja lähiluonnosta
Tekijät: Eriksson, Lauri (Kirjoittaja)
Lukkarinen, Ville (Kirjoittaja)
Eriksson, Lauri (Valokuvaaja, tekijä)
Tuotetunnus: 9789527226988
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.11.2021
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 112
Tuoteryhmät: Kuvataide
Etusivu
Kirjastoluokka: 75.7 Valokuvaus. Valokuvataide
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: valokuvataide, kaupunkiluonto, luonto, luonnonvalokuvaus, valokuvaus, valokuvaajat, kuvallinen ilmaisu, taidekäsitykset
Avainsanat: valokuvaus, Polaroid, luonto, taide
Polaroid-valokuva on kaunis, hauras ja ainutkertainen kuin elämä itse. Valokuvataiteilija Lauri Eriksson on kuvannut Polaroideja pääkaupunkiseudun lähimetsissä. Koronarajoitusten aikaan lähiluonnosta - rakennusten ja kortteleiden väliin muodostuneilta katoavilta luontokaistaleilta - löytyi vahva kokemus maiseman ylevyydestä ja paikan nostalgiasta.

Polaroid-pikakuvaukselle on kuulutettu kuolemaa jo pitkään, mutta sen ilmaisuvoima on edelleen vertaansa vailla. Se on lunastanut paikkansa nykyelämän ohikiitävässä kokemisessa sekä nykytaiteen monikasvoisena välineenä. Pikselintarkassa ja täsmällisessä digitaalisessa ajassa Polaroidin sumea epämääräisyys ja analoginen pehmeys puhuvat inhimillistä kieltä menneen ja tulevan välisessä vuoropuhelussa.

Lauri Eriksson on pitänyt valokuvanäyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on tehnyt kokeiluja Polaroidilla 1990-luvulta lähtien. Tähän kirjaan on koottu viimeisimpien vuosien kuvia, ja se on Erikssonin neljäs valokuvateos.


Suosittelemme myös