Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Lemminkäisen arvoitus — Erään taulun tarina

Talvitie, Tarja; Turtiainen, Minna
Nimeke: Lemminkäisen arvoitus — Erään taulun tarina
Tekijät: Talvitie, Tarja (Kirjoittaja)
Turtiainen, Minna (Kirjoittaja)
Sivonen, Pauli (Esipuheen kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527226322
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 135
Tuoteryhmät: Kuvataide
Muut aiheet
Kirjastoluokka: 70 TAIDE. TAIDEHISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kuvataide, maalaustaide, maalaukset, aitous, taideteokset, taiteentutkimus, polemiikki, taideväärennökset, taidejäljennökset, luonnokset, syntyhistoria (teokset), ystävyys, mesenaatit, taiteilijat, taidehistoria, henkilöhistoria
Akseli Gallen-Kallelan Lemminkäisen äiti -maalaus on monelle tuttu, mutta samasta aiheesta on olemassa myös toinen teos, jonka alkuperä on oudon epäselvä.

Kyseinen guassityö voisi aiheensa ja muotonsa puolesta hyvin olla Lemminkäisen äidin pitkälleviety luonnos, mutta Gallen-Kallela on kieltänyt maalanneensa teoksen. Onko teos siis aito vai väärennös?

Taiteen keräilijä ja Gallen-Kallelan ystävä Gösta Serlachius yritti pitkään saada selville vuonna 1930 ostamansa teoksen alkuperän mutta päätyi umpikujaan. Vuodesta 2015 arvoitusta on selvittä­nyt tutkijaryhmä, joka on yhdistänyt taidehistorialliseen tutkimukseen uusinta huipputeknologian keinovalikoimaa.

Tässä kirjassa taidehistorioitsijat Tarja Talvitie Serlachius-museoista ja Minna Turtiainen Gallen-Kallelan Museosta esittelevät tätä taidehistorian arvoitusta ja pohtivat kiistellyn teoksen aitoutta.


Suosittelemme myös