Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Muodonmuutoksia — Lauri Eriksson

Eriksson, Lauri; Karppanen, Joel
Nimeke: Muodonmuutoksia — Lauri Eriksson
Tekijät: Eriksson, Lauri (Kirjoittaja)
Eriksson, Lauri (Kuvataiteilija)
Karppanen, Joel (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527441862
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 27.9.2024
Ilmestymispäivä: 27.9.2024
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 96
Tuoteryhmät: Kuvataide
Tulossa
Kirjastoluokka: 75.7 Valokuvaus. Valokuvataide
Avainsanat: valokuvataide, valokuvat, taide, kuvataide, esseet
Lauri Eriksson (s. 1965) on viime vuosina jäljittänyt elinympäristöstään omaelämäkerrallisia tapahtumia, aineksia ja kerrostumia, muovaten niistä uusia sommitelmia: valokuvia ja tekstejä. Lauri Erikssonin omakuvat, maisemat ja havainnot sitovat yhteen kollektiivista kaipuuta ihmisen ja ympäristön monimuotoisessa vuorovaikutuksessa. Muodonmuutoksia-teoksen valokuvat ja tekstit kietoutuvat modernin ihmisen rihmastollisiin kudelmiin ja leikkauspisteisiin: sanojen, asioiden, paikkojen, sosiaalisten ja materiaalisten ulottuvuuksien kohtaamisissa. Niin yksilöt, sosiaaliset suhteet, kaupungit kuin luonnon muodostelmat muuttuvat jatkuvasti, eri tahtiin, erilaisin poluin ja välivaihein. Muutos on viime kädessä tulemista joksikin.

Syyskuussa 2024 avautuu Emil Aaltosen museossa Lauri Erikssonin yksityisnäyttely Muodonmuutoksia, jonka yhteydessä tämä teos julkaistaan. Kirja, joka sisältää Lauri Erikssonin valokuvien lisäksi Erikssonin kirjoittaman esseen sekä muita fragmentaarisia tekstejä. Kirjan toisen esseen on kirjoittanut valokuvataiteilija Joel Karppanen.

Lauri Eriksson on pitänyt näyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla. Muodonmuutoksia on Lauri Erikssonin viides valokuvakirja. Edellinen kirja "Sumunhimmeä maisema - Polaroideja lähiluonnosta" (Parvs) julkaistiin vuonna 2021. Muodonmuutoksia sisältää Lauri Erikssonin valokuvia viime vuosilta, mutta myös aiemmin julkaisematonta arkistomateriaalia.


Suosittelemme myös