Muotokuvia — luonnoksia suomalaisesta arkkitehtuurista ja taiteesta

Hüseyin, Yanar
Nimeke: Muotokuvia — luonnoksia suomalaisesta arkkitehtuurista ja taiteesta
Tekijät: Hüseyin, Yanar (Kirjoittaja)
Kojo, Tuula (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789525654356
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 20,00 € (18,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Arkkitehtuuri
Kirjastoluokka: 72.92 Arkkitehtuurin historia, Suomi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taidefilosofia, estetiikka, kuvataide, arkkitehtuuri, suomalaisuus, tilataide, ympäristötaide, maalaustaide, käsitetaide, installaatiot, abstrakti taide, kulttuurihistorialliset rakennukset, julkiset rakennukset, museot, kirkkorakennukset, Temppeliaukion kirkko, ateljeet, tila, huoneet, kuvataiteilijat, arkkitehdit
Hüseyin Yanar on turkkilainen arkkitehti, joka asuu ja työskentelee Suomessa. Hän on kirjoittanut useita artikkeleita suomalaisesta arkkitehtuurista ja taiteesta turkkilaisiin julkaisuihin. Tähän kirjaan on koottu ja kuvitettu yksitoista Yanarin artikkelia, jotka ovat raikkaita kuvauksia suomalaisista arkkitehdeista, nykytaiteilijoista ja heidän taiteestaan.

Kirjoituksissaan Yanar antaa tunteen viedä voimakkaasta ja estottomasti, mikä avaa meille uudenlaisen näkymän suomalaiseen taiteeseen. Hän kuljettaa hellästi ja rakastavasti lukijoita kokemaan asioita niin kuin hän ne näkee. Hüseyin löytää yhteyksiä Suomen ja Turkin välillä, ja toisinaan asiat vertautuvat hänen synnyinmaahansa. Näin hän rakentaa omalla tavallaan siltaa kulttuurista toiseen.

Vähitellen artikkeleista rakentuu muotokuva myös Yanarista - kirjoittavasta arkkitehdista, jonka sydän sykkii hänen kahdelle kotimaalleen ja niiden kulttuureille.


Suosittelemme myös