Puumorsian

Kokko, Tapani
Nimeke: Puumorsian
Tekijät: Kokko, Tapani (Kirjoittaja)
Mayow, Nicholas (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789525654066
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 20,00 € (18,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: monia kieliä, englanti, suomi
Sivumäärä: 95
Tuoteryhmät: Kuvanveisto
Kirjastoluokka: 73.9206
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: näyttelyjulkaisut, taidenäyttelyt, kuvanveisto, puuveistokset, veistokset, reliefit, puu (luonnonmateriaalit)
Tapani Kokon tie taiteilijaksi ei ole ollut suora. Se on vienyt Pudasjärveltä muusikoksi, sähköasentajaksi, taiteilijan assistentiksi ja loppujen lopuksi Kuvataideakatemiaan. Tapani Kokon veistokset ovat herättäneet huomiota hänen ensimmäisestä näyttelystään lähtien. Aiheena hänellä on mies, nainen ja perhe ja käsittelytapa yhtä aikaa humoristinen ja raju.

Kirjassa on 88 teoskuvaa ja runsaasti Tapani Kokon omista muistoista ja tuokiokuvista syntyneitä tekstejä. "Isäni oli keksijä. Kerran hän teki halkosirkkelin. Terän pituus oli halkaisijaltaan metri. Sitä pyöritti iso, kuusipyttyinen Mersun moottori. Kun kaikki oli valmista, rysky käynnistettiin... Kun kierroksia lisättiin, terä irtosi ja lensi puolikilometriä naapurin talon yli metsään, ison kuusen kylkeen ja painuin niin syvälle, ettei irti lähtenyt".

Tiina Cavén, joka on valmistanut Tapani Kokosta myös tv-dokumentin, on kirjoittanut kirjaan taiteilijaesittelyn. Laajemmasta analyysistä vastaa taidekriitikko Pessi Rautio.

Kirjan kuvat ovat pääosin Jussi Tiaisen ja Tapani Kokon ottamia. Graafisesta suunnittelusta vastaa Maria Appelberg, Station MIR. Kirja on suomen- ja englanninkielinen.


Suosittelemme myös