Schjerfbeck & muoti — Taidetta ja pukuhistoriaa 1880–1950

Nylund, Lotta; Cedercreutz-Suhonen, Sue; Koskennurmi-Sivonen, Ritva; Lahelma, Marja; Nylund, Lotta; Pyysalo, Katri
Nimeke: Schjerfbeck & muoti — Taidetta ja pukuhistoriaa 1880–1950
Tekijät: Nylund, Lotta (Toimittaja)
Cedercreutz-Suhonen, Sue (Kirjoittaja)
Koskennurmi-Sivonen, Ritva (Kirjoittaja)
Lahelma, Marja (Kirjoittaja)
Nylund, Lotta (Kirjoittaja)
Pyysalo, Katri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527441688
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 25.1.2024
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 135
Tuoteryhmät: Etusivu
Uutuudet
Kuvataide
Muut aiheet
Kirjastoluokka: 70 TAIDE. TAIDEHISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taidenäyttelyt, näyttelyt, kuvataiteilijat, taidemaalarit, kuvataide, muoti, aiheet, vaikutteet, piirustustaide, maalaustaide, modernismi, taidehistoria, pukuhistoria
Avainsanat: taide, muoti, modernismi, Helene Schjerfbeck, kuvataide
Moderni taide ja muoti kietoutuvat toisiinsa monin tavoin. Helene Schjerfbeckin (1862-1946) innostus vaatteisiin tulee esiin hänen maalauksissaan sekä hänen kirjeissään serkuntyttärelleen Dora Estlanderille, jonka taiteilija on ikuistanut punattuine huulineen teoksessa Elegantti nainen (n. 1928). Monet Schjerfbeckin maalaukset ilmentävät modernia naiseutta.

Kirjassa esitellään muodin ja kuvataiteen kehitystä 1880-luvulta 1950-luvulle asti. Asut ja tekstiilit olivat usein keskeisessä osassa aikakauden taiteilijoiden maalauksissa, esimerkiksi Albert Edelfeltin, Jalmari Ruokokosken ja Olga Gummerus-Ehrströmin tuotannossa. Tässä teoksessa taiteen ja muodin historian asiantuntijat syväluotaavat modernin elämän, taiteen ja muodin ilmiöitä ja haastavat samalla yleisen mielikuvan muodin pinnallisuudesta. Kauniit kuvat historiallisista puvuista, vanhat muotikuvat ja taideteokset ilmentävät Schjerfbeckin aikakauden pukuloistoa ja vaatetuksen arkea. Kirja esittelee myös pukujen valmistuksen ja suomalaisen ateljeemuodin historiaa vapaa-ajan asuista loisteliaisiin iltapukuihin sekä panssarimaisista korseteista liikkuvuuden mahdollistaviin asuihin.


Suosittelemme myös