Signs and Symbols — Jan Neva, Dmitry Sokolenko

Kuusamo, Altti
Nimeke: Signs and Symbols — Jan Neva, Dmitry Sokolenko
Tekijät: Neva, Jan (Kuvataiteilija)
Sokolenko, Dmitry (Kuvataiteilija)
Kuusamo, Altti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789525654745
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: monia kieliä, suomi, englanti
Sivumäärä: 106
Tuoteryhmät: Kuvataide
Kirjastoluokka: 74.9 Piirustus- ja maalaustaiteen historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maalaustaide, grafiikka, merkit, symbolit, symboliikka, taiteellinen työ, taidekäsitykset, vuorovaikutus, kuvataiteilijat
Kaksi mielenkiintoista taiteilijaa Jan Neva ja Dmitry Sokolenko ovat ystävystyneet Pietarissa ja tehneet useita näyttelyitä yhdessä.

Jan Neva (s. 1974) on maalari, jonka symbooliset maalaukset pursuavat voimaa ja taitoa. Hän on saanut taiteilijakoulutuksen
sekä Suomessa että Venäjällä. Altti Kuusamo kirjoittaa: Jan Neva katsoo, että ”suuret tarinat” eivät ole kuolleet. Jokaisen edellisen suuren kertomuksen tuhkasta nousee väistämättä uusi. Tämä vuoroliike on osa meitä kannattavien myyttien uudistuvaadynamiikkaa. Kysymyksessä on kulttuurin generaattorin kaksoisliike, jossa uusia ”suuria kertomuksia” kieltäviä diskursseja nousee myös yhä suuremmiksi kertomuksiksi. Tätä myyttistä liikettä kulttuurissa ei tosiaankaan voi pysäyttää.

Dmitry Sokolenkon taide on merkkien kiteytymiä. Näin Altti Kuusamo kuvaa hänen työtään: Sokolenkon lähtökohta on, että jokaisessa hänen ideoimassaan pelkistyneessä kuvassa on vähintään kaksi tai kolme merkitystä, jotka kytkeytyvät kiinteästi toisiinsa. Kuvat koostuvat symbolisista fragmenteista, joissa väri- tai muotoviitteet ovat ”oikein” mutta vierautettuna niiden normaaleista representaatiotehtävistä. Kuvista voi löytää konventionaalisten symbolien palasia, mutta kokonaisuus muotoutuu uudeksi kombinaatioksi, joka assosioituu uusiin kuvallisiin ja maailmankuvallisiin konfiguraatioihin, ja esittää siten lopuksi tiivistetyn merkityksen.

Kirjan taitto kuljettaa rinnan näiden kahden taiteilijan töitä, jotka ulkoisesti ovat varsin ristiriitaisia. Kirja on mielenkiitoinen kokonaisuus kahta eri maailmaa.


Suosittelemme myös