Taide ja tunteet — Sigrid Schaumanin elämä

Schauman, Sigrid; Granbacka, Camilla
Nimeke: Taide ja tunteet — Sigrid Schaumanin elämä
Tekijät: Schauman, Sigrid (Kirjoittaja)
Granbacka, Camilla (Kirjoittaja)
Kasvio, Liisa (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527226261
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 2. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: monia kieliä, ruotsi, suomi
Sivumäärä: 239
Tuoteryhmät: Kuvataide
Kirjastoluokka: 70.9 Yleinen taidehistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kuvataiteilijat, taidemaalarit, modernismi, maalaustaide, naisen asema, taide-elämä
Sigrid Schauman (1877-1979) tunnetaan maalauksistaan, jotka kylpevät valossa. Taiteilijan elämässä onnelliset jaksot vaihtelivat synkkien varjojen kanssa.

Schauman menetti varhain äitinsä sekä veljensä Eugenin, joka jäi historiaan kenraali­kuvernööri Bobrikovin murhaajana. Nuorena taiteilijana Schauman koki erikoisen rakkaustarinan, mutta sen päätyttyä hän jäi yksinhuoltajaksi, jonka oli ansaittava elantonsa. Hänestä tuli arvostettu taidekriitikko, joka vapaahetkinään maalasi ja matkusti Euroopassa.

Schaumanin taiteellinen ura huipentui eläkevuosina, jolloin hän sai mainetta ulkomaita myöten. 101-vuotiaaksi elänyt Schauman muistetaan myös katolisuudestaan, ruotsinmielisyydestään ja Kekkos-vastaisuudestaan, mutta taiteilijana ja kriitikkona hän oli avaramielinen ja kansainvälinen.

Kiehtova elämäkerta on ensimmäinen kattava esitys Sigrid Schaumanin pitkästä elämästä ja hänen vaikuttavasta tuotannostaan.


Suosittelemme myös