Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Taiteen tehtävä — Esseitä

Mäki, Teemu
Nimeke: Taiteen tehtävä — Esseitä
Tekijät: Mäki, Teemu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789527441398
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 12.12.2023
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 600
Tuoteryhmät: Uutuudet
Kuvataide
Muut aiheet
Etusivu
Kirjastoluokka: 70.01 Taiteen estetiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: taide, taidefilosofia, tehtävät, merkitykset (semantiikka), kriittisyys, vaikuttavuus, yhteiskunnalliset vaikutukset, yhteiskunta, ilmastonmuutokset
Avainsanat: taide, kuvataide, taiteen teoria, esseet
Miksi taidetta tehdään? Miten sitä nautitaan? Mikä on taiteen yhteiskunnallinen tehtävä? Mikä on taiteen julkisen rahoituksen oikeutus ja päämäärä? Mitä on avantgarde ja mitä on kriittinen taide? Onko taiteella todellista yhteiskunnallista merkitystä ja pitääkö sellaista vaikuttavuutta taiteelta vaatia? Mitä on viime vuosina yliopistoissa omaksi oppiaineekseen noussut taiteellinen tutkimus? Entä mikä on taiteen suhde tietoon, filosofiaan, politiikkaan, kuolemaan, ilmastonmuutokseen ja posthumanismiin?

Teemu Mäki pohtii esseissään taiteen tekemisen ja taiteen nauttimisen peruskysymyksiä sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta. Hän kirjoittaa syvällisesti, mutta samalla selkeästi ja helppotajuisesti taiteen tekijänä, teoreetikkona ja taiteen kuluttajana. Kirja sopii taiteen, taidefilosofian, taidekasvatuksen ja taidepolitiikan ammattilaisille, mutta aivan yhtä hyvin tavallisille kansalaisille ja taiteen kuluttajille.
Alun perin vuonna 2017 julkaistusta, suositusta teoksesta ilmestyy nyt päivitetty ja laajennettu kolmas painos, jossa on mukana uutta materiaalia.

Teemu Mäki (s. 1967, Kuvataiteen tohtori, 2005) on monipuolinen taiteilija ja teoreetikko. Teoksen taustalla on hänen pitkä kokemuksensa kirjailijana, kuvataiteilijana, ohjaajana (elokuva/ooppera/tanssi/teatteri), opettajana, tutkijana ja kulttuuripoliittisena vaikuttajana. Mäki on työskennellyt vapaana taiteilijana vuodesta 1990 lähtien, lukuun ottamatta vuosia 2008-2013, jolloin hän oli Kuvataiteen professori Aalto-yliopistossa. Hän on ollut Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja vuodesta 2018 lähtien ja vuodesta 2022 lähtien myös IAA Europen, eli eurooppalaisten (kuvataiteen) taiteilijaseurojen kattojärjestön puheenjohtaja.


Suosittelemme myös