Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Ukri Merikanto

Kantokorpi, Otso; Saaritsa, Pentti
Nimeke: Ukri Merikanto
Tekijät: Kantokorpi, Otso (Kirjoittaja)
Saaritsa, Pentti (Kirjoittaja)
Backlen, Marianne (Kääntäjä)
Mayow, Nicholas (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789525654127
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 20,00 € (18,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: monia kieliä, englanti, ruotsi, suomi
Sivumäärä: 134
Tuoteryhmät: Kuvanveisto
Kirjastoluokka: 73 KUVANVEISTOTAIDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: henkilöhistoria, teosluettelot, kuvanveistäjät, kuvanveisto
Kuvanveistäjä Ukri Merikanto työskentelee johdonmukaisesti modernistisessa perinteessä, jonka peruskysymykset eivät liity esittävyyteen tai ei-esittävyyteen vaan pikemminkin niille taustaa antaviin abstrakteihin teemoihin. Merikannon kohteena ovat tilaan ja massaan sekä suhteisiin liittyvät ongelmat: liike ja liikkumattomuus, paino ja painottomuus, läheisyys ja etäisyys, harmonia ja ristiriita sekä erilaisten elementtien välille syntyvät jännitteet.

Merikannon veistokset eivät jää vain abstrakteiksi muototutkielmiksi vaan tarjoavat herkistyneelle katsojalle vapaan assosiaatiopinnan, joka voi toimia porttina mitä moninaisimmille maailmassa olemisen suurille kysymyksille.

Ukri Merikannon taiteilijakirja kartoittaa kattavasti Merikannon elämänvaiheet ja veistostuotannon. Kirjan johdantoesseen on kirjoittanut Otso Kantokorpi, ja Merikannon tuotannolle omistettu runo on Pentti Saaritsan käsialaa. Kirjan graafisen suunnittelun on toteuttanut Timo Setälä. Kuvia on useilta eri valokuvaajilta. Kirjan tekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.


Suosittelemme myös