Yhteys — Maailma laajenee : Lasin ja keramiikan mestarit 6

Halmetoja, Veikko; Kalha, Harri; Koivisto, Kaisa; Kolbe, Laura; Laurén, Uta; Nyman, Hannele; Opie, Jennifer; Yli-Viikari, Tapio
Nimeke: Yhteys — Maailma laajenee : Lasin ja keramiikan mestarit 6
Tekijät: Kuokka, Aleksi (Päätoimittaja)
Halmetoja, Veikko (Kirjoittaja)
Kalha, Harri (Kirjoittaja)
Koivisto, Kaisa (Kirjoittaja)
Kolbe, Laura (Kirjoittaja)
Laurén, Uta (Kirjoittaja)
Nyman, Hannele (Kirjoittaja)
Opie, Jennifer (Kirjoittaja)
Yli-Viikari, Tapio (Kirjoittaja)
Rossi, Vappu (Kuvittaja)
Kokkonen, Jüri (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527226759
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 89,00 € (80,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Sarja: Lasin ja keramiikan mestarit 6
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 396
Tuoteryhmät: Muut aiheet
Kirjastoluokka: 76 MUOTOILU. TAIDETEOLLISUUS. TAIDEKÄSITYÖ
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lasitaide, keramiikkataide, kulttuurihistoria, taideteokset, lasi, keramiikka, muotoilu, taidekokoelmat, keramiikkataiteilijat, muotoilijat, lasitaiteilijat, lasiteollisuus, keraaminen teollisuus, keräilijät, henkilöhistoria
Kauppaneuvos ja taiteenkerääjä Kyösti Kakkosen taidekokoelma Collection Kakkonen on yksi merkittävimmistä suomalaista muotoilua esittävistä kokoelmista. Se sisältää yli 10 000 teosta suomalaisilta lasi- ja keramiikkataiteilijoilta 1800-luvun lopusta aina tähän päivään. Teoksista suuri osa on uniikkeja.
Nyt mittavan yksityiskokoelman aarteet on koottu ainutlaatuiseen Lasin ja keramiikan mestarit -kirjasarjaan, joka esittelee kokoelmaa kattavammin kuin koskaan aiemmin. Sarjan kuusi runsaasti kuvitettua nidettä keskittyvät kukin tiettyyn teemaan sekä esittelevät kokoelmasta 36 taiteilijaa ja 2 000 teosta.

Muotoilu ja taide on vuorovaikutusta - heijastuksia menneisyydestä, tulkintoja nykyisyydestä, visioita tulevaisuudesta. Suomalainen lasi- ja keramiikkataide ei ole elänyt tyhjiössä vaan inspiroitunut maailmasta ja sen lukemattomista kulttuureista, ilmiöistä ja suuntauksista.


Suosittelemme myös